M

Nieuws 2012

Nieuws 2011 - Nieuws 2012 - Nieuws 2013 - Nieuws 2014
Nieuws 2015 - Nieuws 2016 - Nieuws 2017 - Nieuws 2018

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: MAANDAG 24 DECEMBER 2012 - 13.08 UUR

EINDEJAARSWENSEN

Maeva wenst alle luisteraars, medewerkers, relaties en sponsors een zalig kerstfeest, prettige eindejaarsfeesten en een spetterend 2013 !!!

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: VRIJDAG 23 NOVEMBER 2012 - 17.39 UUR

VLOERVERWARMING

Studio 1 is voorzien van nieuwe vloerverwarming. De werkzaamheden zijn vanmiddag beŽindigd.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: MAANDAG 29 OKTOBER 2012 - 18.22 UUR

MAEVA HEET JULLIE WELKOM IN HET DIGITAAL TIJDPERK

Onze digitale mengtafel, de Allen & Heath iLive-R72, is nu reeds een 5-tal weken in gebruik ... tijd voor een evaluatie. De iLive-R72 heeft 64 ingangskanalen en geeft toegang en controle over niet minder dan 72 toewijsbare strips. De strips kunnen toegewezen worden aan elke taak, zijn te labelen en te kleurcoderen met de LCD virtuele 'write-on' strip. Alle systeemfuncties kunnen gemakkelijk bediend worden met het touchscreen en de surfaceregelaars. Verder zijn er 12 faders in 2 faderbanken met elk 6 layers, inserts voor elke ingang en mix, talkback voor elke combinatie mix buses, een interne signaalgenerator (swept frequency sine wave, swept bandpass, white en pink noise), een touchscreen voor setup en grafisch beeld van processing en verlichte draaiknoppen met LED positiedisplay. Kortweg ... onze digitale mengtafel is een genot om mee te werken. Ook zijn we blij, dat, dankzij de Allen & Heath, onze muziek nu volledig digitaal blijft doorheen de ganse 'signal chain', van onze muziek computer tot de live stream bij jullie thuis. Want telkens men een geluidsbestand converteert van digitaal naar analoog of andersom, krijgt men kwaliteitsverlies. Met andere woorden: als men eerst nog het digitale geluid van zijn harde schijf D/A moet converteren om een analoge mengtafel te kunnen gebruiken en nadien nog eens terug A/D moet converteren om in de streaming/recording computer binnen te komen, dan is men 2 keer nodeloos aan het converteren, wat de geluidskwaliteit allesbehalve ten goede komt. Sommige prutsers in Deurne begrijpen dit niet, maar dat is een ander verhaal. Tot slot kiest Maeva als eindprocessing (zendlijnprocessing) resoluut voor de digitale Orban Optimod-PC 1100V2 omwille van de weergaloze Optimod sound. Maar als microfoon-processor zijn er momenteel veel betere spullen dan Orban op de markt, zoals onder andere onze Rupert Neve.

Maeva's combinatie van de Neumann U87 studiomicrofoon met de Rupert Neve Designs Portico II channel strip klinkt gewoonweg bangelijk. Wij wensen jullie dan ook veel luisterplezier in deze digitale tijden.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: VRIJDAG 21 SEPTEMBER 2012 - 02.49 UUR

LEUK SPEELGOED

Ondertussen zit onze nieuwe digitale mengtafel in een flightcase en is ze aangesloten in Studio 1. Wat is dit vreselijk leuk speelgoed !!!

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DONDERDAG 20 SEPTEMBER 2012 - 18.33 UUR

HUMOR OP FACEBOOK

Eťn van onze medewerkers kwam het volgende tegen op Facebook:

Het blijft lachen met Hoffy, nietwaar? Eerst wenst hij zichzelf een hele gelukkige verjaardag en nadien bedankt hij zichzelf daarvoor. Maar goed dat 'zot zijn' geen pijn doet ...

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: MAANDAG 17 SEPTEMBER 2012 - 16.26 UUR

NIEUWE DIGITALE MENGTAFEL

Vanmiddag is onze nieuwe digitale mengtafel gearriveerd. Maeva koos voor de Allen & Heath iLive-R72, een tafel met gemotoriseerde faders, een uitgebreide metering, een grafisch gekleurd touchscreen en een logische layout.

Samen met deze mengtafel werd ook een professioneel mixrack geleverd, de Allen & Heath iDR-16, dat verbonden wordt met de iLive-R72 via Cat5.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: ZATERDAG 08 SEPTEMBER 2012 - 13.38 UUR

MARC HERMANS EN DIRK DE BEUK

Gisteren hebben Marc Hermans en Dirk de Beuk een feestje gebouwd in de Parochiezaal van Duffel. Enkele foto's ...

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: ZONDAG 19 AUGUSTUS 2012 - 19.49 UUR

ZOMERSE MAEVA TUIN

De Maeva Crew is net terug van Oostende ... en wat is er leuker op deze zwoele zomeravond dan onze zomeractiviteiten af te sluiten in de Maeva tuin? De gasten zijn in aantocht, de Mandois staat koud en op de achtergrond klinkt Maevaaa ... Happy Summer 2012.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: MAANDAG 30 JULI 2012 - 16.57 UUR

HOFFY, DE PRUTSER UIT DEURNE, KIEST OOK VOOR CLOUDRADIO

Momenteel is het aanbod aan streamproviders gigantisch. Na een uitgebreide testfase van verschillende kandidaat-providers kozen wij vanaf het begin voor CloudRadio, een stabiele en betrouwbare partner. Het genie uit Deurne daarentegen koos, na 16 maanden 'stutteren' met oubollige laptops ('geleend' van den Aantwaarp), voor een goedkope derderangsprovider. Maar na nog eens 10 maanden prutsen is zelfs voor Eric Hofman de maat vol ... hij wil ook een fatsoenlijke streamprovider ... en uit het immense aanbod kiest de grote našper uit Deurne 'toevallig' voor CloudRadio. Misschien ook nog Dalet 5.1 aanschaffen, Hoffy? Dan heb je ongeveer onze setup en kan er nog weinig misgaan.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DONDERDAG 28 JUNI 2012 - 19.02 UUR

NIEUWE MAEVA PLAYER

Maeva heeft de Adobe Flash Player van Shoutcast vervangen door die van CloudRadio. De kleur werd ... Maeva rood.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: WOENSDAG 13 JUNI 2012 - 18.05 UUR

PROMOTEAM 2012

De Maeva promotiemeisjes zijn klaar voor onze zomeractiviteiten aan de Belgische kust.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DONDERDAG 24 MEI 2012 - 15.36 UUR

GELUKKIGE VERJAARDAG

Maeva werd geboren op 24 mei 1981 en wordt vandaag dus 31 jaar. Happy birthday Maeva !!!

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: MAANDAG 07 MEI 2012 - 15.42 UUR

MAEVA KOMT NAAR JE TOE DEZE ZOMER

Enkele weken geleden maakten we de data bekend van onze zomeractiviteiten aan de Belgische kust. Ondertussen zijn ook de locaties bekend. Op 1 juli trekt Maeva naar Blankenberge, op 15 juli naar Koksijde, op 5 augustus naar Knokke-Heist en op 19 augustus naar Oostende. Meer info aangaande onze zomeractiviteiten volgt binnenkort in het programma 'Beukesprongen' van Dirk de Beuk.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: WOENSDAG 18 APRIL 2012 - 15.12 UUR

MAEVA KOMT NAAR JE TOE

Maeva komt naar je toe deze zomer. Op de zondagen 1 juli, 15 juli, 5 augustus en 19 augustus trekken de Maeva jocks, samen met het Maeva promotieteam en de mobiele studio, naar de Belgische kust. Houd deze data alvast vrij. Binnenkort krijgen jullie meer info aangaande deze activiteiten.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DINSDAG 20 MAART 2012 - 08.36 UUR

NIEUWE LENTEPROGRAMMERING

Op maandag 26 maart gaat bij Maeva de lenteprogrammering van start. Twee nieuwe topdeejays komen onze ploeg versterken. Hun namen worden door Dirk de Beuk bekend gemaakt op vrijdag 23 maart om 17.30 uur ... dus nog even geduld.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: MAANDAG 05 MAART 2012 - 18.09 UUR

HOFFY IS EEN NAńPER

Is het jou ook opgevallen, dat Hoffy deze week zo snel was met zijn Prachtplaat? ... en dat ie 'toevallig' dezelfde Prachtplaat als ons heeft gekozen?
Wat is er gebeurd? Zoals steeds stond ook deze week onze nieuwe Prachtplaat vrijdagnamiddag online. Wat doet Eric Hofman? Hij kiest dezelfde Prachtplaat als ons, plaatst ze een dag later op zijn website en schrijft er '2 maart' bij om te laten uitschijnen, dat ie eerder was dan ons, terwijl ie ons gekopieerd heeft en bijgevolg een dag later was. En het feit dat Hoffy deze week 2 namen van medewerkers bij zijn Prachtplaat plaatst, maakt het hele zaakje nog wat hypocrieter, maar ja, zo kennen we Eric Hofman he. Wat een zielig figuur, of om het met de woorden van zijn ex te zeggen: "Wat een achterbakse klojo!" Trouwens, doorgaans maakt Hoffy zijn Prachtplaat pas maandag of dinsdag bekend, of soms nog later. Dat was al zo, toen ie hier nog programmaleider was. De Maeva medewerkers hebben zich daar dikwijls genoeg aan geŽrgerd.

En het is niet de eerste keer dat we worden nageaapt door Eric Hofman, de zelfverklaarde 'original'. Aan de Bosuil 27 bus 10 in Deurne kijken en luisteren ze blijkbaar goed naar ons. Enkele voorbeelden:
- Begin december begonnen wij met 24/7 uitzendingen ... enkele dagen later begon ook Hoffy 24 uur per dag uit te zenden.
- Wij hebben steeds met Veetle gewerkt, terwijl Eric Hofman zwoer bij LiveStream en UStream, maar nadien ging ie toch dezelfde weg als ons, Veetle dus.
- Eind november maakten wij bekend, dat we onze Top 100 Allertijden op locatie zouden opnemen 'met levend publiek' ... enkele dagen later was ook Hoffy een locatie aan het zoeken om zijn Top 100 op te nemen. Zelfs de woorden 'met levend publiek' werden letterlijk gekopieerd.
- In eerste instantie ging Eric Hofman zijn Top 100 eenmalig uitzenden op 2de kerstdag, maar toen ie hoorde, dat wij heruitzendingen planden met Nieuwjaar, besliste ie ook om zijn Top 100 opnieuw uit te zenden.
En dan durft die grapjurk zich nog 'original' noemen, 'našper' zou toepasselijker zijn.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: WOENSDAG 29 FEBRUARI 2012 - 09.24 UUR

HILARISCHE HOFFY

Eťn van onze medewerkers heeft toevallig opgemerkt, dat Eric Hofman deze week een ex-Prachtplaat van ons heeft gekozen ... maar dan 5 weken later !!! Ondertussen is 'Stronger' van Kelly Clarkson reeds binnengekomen in onze Maeva Top 50. En als klap op de vuurpijl heeft Hoffy de hoes van het album in plaats van de hoes van de single erbij geplaatst. Hilarisch, nietwaar?

    

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DINSDAG 28 FEBRUARI 2012 - 11.31 UUR

UPGRADE SHOUTCAST SERVER

Als trendsetter heeft Maeva een upgrade uitgevoerd van haar Shoutcast server, van de v1 naar de nieuwe v2. Voor de luisteraars verandert er niet veel, omdat de nieuwe stream-URL's werden aangepast op de 'Luister Live' pagina. Voor Maeva zelf geeft de v2 server een uitgebreider controlepaneel, een ruimere configuratie en meer technische snufjes.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DINSDAG 14 FEBRUARI 2012 - 09.05 UUR

SINT-VALENTIJN

Maeva trakteert je de ganse dag op romantische muziek ... Geniet ervan.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: ZATERDAG 21 JANUARI 2012 - 09.03 UUR

NIEUWE VEETLE PLUGIN

Onze streaming partner Veetle heeft een gratis update van zijn plugin gelanceerd. Deze nieuwe plugin kun je hier downloaden. Na download dubbelklikken op het exe-bestand om de plugin te installeren. Veel luisterplezier.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DONDERDAG 12 JANUARI 2012 - 18.38 UUR

MAEVA DRIVE-IN SHOW

Back on the road ... the Maeva Drive-In Show. Meer info vind je hier.

------------------------------------------------------------

GEPLAATST: DINSDAG 03 JANUARI 2012 - 09.07 UUR

RECORD AANTAL INTERNETLUISTERAARS

Op zondag 1 januari 2012 tijdens de heruitzending van de Top 100 Allertijden heeft Maeva een record aantal internetluisteraars getrokken: 176 unieke luisteraars tegelijkertijd. Wij bedanken alle trouwe fans ... want Maeva is er voor jou en door jou.

------------------------------------------------------------

 

 
M